Life is to short to wear mass produced jewelry, choose handmade!

Taxateur

Doordat mijn interesse niet alleen bij het vervaardigen en repareren van sieraden maar ook bij de waardes van deze voorwerpen ligt, ben ik eind 2014 begonnen aan de avond opleiding "taxeren van juweliersartikelen van na 1952". Want hoe bepaal je deze waardes? Hoe omschrijf je deze voorwerpen en hoe breng je dit samen in een goed, duidelijk rapport? Want er mag geen twijfel ontstaan over een voorwerp. Dit alles heb ik tijdens deze opleiding geleerd om vervolgens met succes het examen hiervoor al te leggen. In juli 2015 heb ik met trots hier het diploma voor mogen ontvangen. Hiermee ben ik aangesloten bij de sectie taxateurs van de Federatie Goud en Zilversmeden van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche. Hierbij hoort een unieke stempel, die garant staat voor een goed taxatierapport. U kunt mij terug vinden op de ledenlijst van deze sectie, deze staat op de website van de federatie; www.fgz.nl. 

Een taxatierapport kan worden opgesteld op verzoek van een verzekeringsmaatschappij, die de actuele waarde van een sieraad nodig heeft om bij diefstal of verlies de vervangingswaarde te bepalen. Maar ook in het geval van erfenissen, schenkingen en bij de aan- of verkoop van kostbare juwelen is een correcte waardebepaling van groot belang. 

Wanneer er een taxatie moet worden opgesteld kom ik bij u langs om de sieraden op te nemen en te fotograferen, om het vervolgens uit te werken in een rapport. Deze ontvangt u van mij zowel schriftelijk als digitaal. Wanneer er een rapport moet worden opgesteld voor verzekeringsdoeleinden is het verstandig om na vraag te doen bij de desbetreffende verzekeringsmaatschappij hoelang het rapport geldig mag zijn. Waardes kunnen in de loop der tijd variëren, waardoor de premie misschien na een aantal jaar aangepast kan of moet worden. 

De kosten van een taxatierapport hangen af van de hoeveelheid sieraden die gewaardeerd moeten worden. Hierbij ga ik niet uit van de waardes van de sieraden maar berekenen een vaste uurprijs van € 90,- exclusief BTW. Binnen een straal van 50 kilometer om Langbroek wordt er geen kilometervergoeding gerekend. Daarbuiten wordt een kilometervergoeding gerekend van € 0,25 per kilometer.

Vragen? Stel deze dan gerust via de mail; leengoudsmid@outlook.com of telefonisch via 06-55375010.